CO2 neutralt Street Race i Kalundborg – sikkert det første i Danmark! Juli 2016

Artikel fra Ugeavisen Kalundborg Nyt den 16/6 2016:

Så er der lovligt 201 meter løb i Kalundborg den 09/07-2016

”Det bliver det første lovlige ’streetrace’ på Sjælland, og så er det verdens første CO2 neutrale streetrace,” siger René Vesterlund fra Borgerinitiativet.

Lars Konggaard, som har rødder i Kalundborg, og som i dag har virksomheden CSR-rådgivning.dk, beregner præcis, hvor stor en mænge CO2-udslip løbet giver i alt. Det gælder både transport til og fra banen for deltagere og publikummer samt selve løbet. Når man har regnet det hele sammen, kan man – via Verdensnaturfonden – investere tilsvarende beløb anskaffelse af energieffektive komfurer i Afrika.

”Vi vil gerne give, især de unge mennesker i Kalundborg, en sjov oplevelse og skabe liv i byen. Det er planen, at racerløbet skal være en årlig tilbagevendende begivenhed, der sætter Kalundborg på landkortet, og så er det jo en bonus, at vi kan lave det CO2 neutralt,” siger René Vesterlund.

Forventningerne til løbet er store, og hos Borgerinitiativet regner man med, at der kommer mange besøgende til arrangementet, også langvejs fra. Der bliver to klasser til løbet – en for amerikanerbiler og en for alle andre biler.

Løbet er åbent for alle biler, som dog skal synes og godkendes af Dansk Automobil Sports Union (DASU), der også sørger for, at alle reglerne bliver overholdt. Klokken 11 er der indskrivning af bilerne, og mellem klokken 13 og 15 vil selve løbet foregå. Her vil to biler ad gangen konkurrere om at køre 201 meter hurtigst. Hvert heat varer blot ganske få sekunder. Der vil være både en første- og en andenpræmie.

Publikum kommer til at være på den nordlige side af vejen, og der bliver sat beskyttelseshegn samt Hoffmannklodser op. Kvickly i Kalundborg sørger for mad og drikkevarer, og entréen for deltagere bliver på kr. 250 kr. (DASU afgift og forsikringer) og entré for tilskuere vil være kr. 40 – børn under 12 er gratis. Tilmelding sker på pladsen.

Se også artiklen her på Facebook.

Posted in CO2.