Sygefraværs-værktøjskassen ”Fem trin til lavere fravær” (Cabi – marts 2018)

Sygefraværet i private virksomheder var i gennemsnittet i 2015 på hele 6,8 fraværsdage, hvilket koster virksomhederne mange penge i tabt indtjening.

Det er lederens ansvar at forebygge og tage fat i et for højt sygefravær. Med Cabis værktøjskasse ”Fem trin til lavere fravær” får du redskaber, som du kan bruge til at skabe reduceret fravær.

Har du brug for det korte overblik og hjælp til at komme i gang, er værktøjskassen opbygget, så du let kan komme i gang med de fem trin til lavere fravær.Er du allerede godt i gang, og har brug for yderligere inspiration og værktøjer, kan du dykke længere ned i værkstøjskassen, og få hjælp til at finpudse indsatsen.

Vil du arbejde målrettet med at mindske sygefraværet på din virksomhed, findes der ingen patentløsninger.

Det afgørende er, at du tager udgangspunkt i den situation, I befinder jer i, og at du tænker hele vejen rundt både når du skal forebygge og håndtere sygefraværet. Uanset om du gør det i stor eller lille målestok, vil de fem trin til lavere fravær hjælpe dig på vej.

Fem trin til lavere fravær:

Trin 1: Synliggør dine holdninger

Trin 2: Arbejd med kulturen

Trin 3: Skab overblikket over fraværet

Trin 4: Følg op på sygefraværet

Trin 5: Håndtér udfordringerne – den svære samtale


undefined

Hvad kan vi gøre i forhold til korttidsfraværet?

Alle kan jo blive syge, og det kan være en udfordring at skelne det korte, hyppige fravær, som kræver en opfølgning, fra dét, som ikke gør.

Få inspiration til, hvad du kan gøre

Posted in Arbejdsmiljø.